Kék Cápák – Rohanni kellett az eredmény után

Ismét Czura Attila volt a legeredményesebb nyíregyházi játékos
Ismét Czura Attila volt a legeredményesebb nyíregyházi játékos - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Húsz pontról egyszer még felzárkózott a Blue Sharks a Honvéd ellen, de végül veszített a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Legutóbb az Oroszlány elleni meccsen nyitott 20–9-cel a Nyíregyháza Blue Sharks a férfi NB I B csoportban. Csakhogy a listavezető ellen vezetett a cápahad, a szombati, Honvéd elleni idegenbeli bajnokin pedig az ellenfél kezdett be ilyen előnnyel.

Ez meg is határozta a mérkőzést, hiszen onnantól kezdve az eredmény után kellett futniuk a vendégeknek. Volt is honnan felzárkózni, hiszen a második negyedben már húsz ponttal is vezetett (31–11) a Honvéd, majd úgy tűnt, a belelendülő Srdjan Sztojanovics révén sikerült orvosolni a problémákat, hiszen 50–32-ről 50–42-re sikerült felzárkózni nagyszünetre.

Ennél közelebb azonban nem férkőzött ellenfeléhez a hármasokat is rossz százalékkal dobó, a palánk alól sem eredményes Blue Sharks, a harmadik etapot megint a fővárosiak vitték, és onnan már nem volt visszaút. Czura Attila és Bus Iván megmozdulásai csak a szépségtapaszhoz voltak elegendőek, a különbség a végére sem csökkent, a nyíregyháziak újabb fájó, és nem várt vereséget könyvelhettek el.

NB I B csoport: Férfiak

18. forduló

Bp. Honvéd–Nyíregyháza Blue Sharks 95–75 (29–11, 21–31, 27–15, 18–18)

Dózsa Gy. u., 200 néző, v.: Rácz Zs., Varga-Záray, Gaál I.

Blue Sharks: Bus I. 15, Czura 20, Sztojanovics 13/3, Sitku M. 2, Nagy K. 7. Csere: Fazekas Cs., Czinger 4, Oláh Z. 10/3, Mokánszki 4/3. Edző: Siska János.
hirdetés