Kék Cápák – Szinte ugyanaz, de mégis más

Sitku Márton két fontos hárompontos kosarat is dobott
Sitku Márton két fontos hárompontos kosarat is dobott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Dupla haszon: nyertek a Kék Cápák és a csapat fiataljai is gyűjtögetik a tapasztalatot.

Futballban előfordul, hogy bizonyos eredmények megismétlődnek egy-egy csapat életében, de kosárlabdában szélesebb a skála, ritkábban hasonlítanak egymáshoz azok a számok, amit az eredményjelző a meccs végén mutat. Ehhez képest a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B csoportban öt forduló alatt veszített már 78–71-re (Debrecenben), nyert 76–71-re (Egerben) és legutóbb a Honvéd ellen 79–71-re. Nemcsak az eredmények ismétlődése miatt volt bravúros a szombati győzelem.

– A forduló előtt még veretlen első helyezettet legyőzni mindig jó érzés, úgy meg különösen, hogy volt időszak, amikor egyszerre volt pályán tizenhat és tizenhét éves játékosunk – mondta Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Nekik remek alkalom ez a bajnokság a tapasztalatszerzése, ha pedig nyerünk is, akkor különösen. Remek csapatteljesítményt nyújtottunk, mindig volt valaki, aki húzta magával a társakat, és ilyen koncentrált produkcióra lesz szükségünk ahhoz, hogy a folytatásban is legyen esélyünk idegenben, illetve az élcsapatok ellen hazai pályán is nyerni. Ezügyben biztató, hogy a sérültjeink kezudik utolérni magukat, Varga Márton már teljes értékű volt, Fazekas Csabán még érződött, hogy figyel a bokájára, de védekezésben hasznosnak bizonyult, Gáspár Balázs pedig a héten elkezdheti az edzéseket.

Öt forduló után talán nem annyira mérvadó, de mintha kezdene kettészakadni a tabella, a nyíregyháziak szombaton az egyelőre az alsóházhoz tartozó Óbudai Kaszások vendégei lesznek.
hirdetés