Kék Cápák – Támadólepattanók és tripla a végére

Akt.:
Oláh Zoltánnak (a labdával) nagy szerepe volt a végső fordításban
Oláh Zoltánnak (a labdával) nagy szerepe volt a végső fordításban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kiütéssel kezdődött, de végül szoros nyíregyházi győzelem lett a békéscsabai turné vége a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Arra készültek a nyíregyháziak, hogy a Békés elleni békéscsabai mérkőzésük centerposzton dőlhet el. Ehhez képest a meccs előtti utolsó edzésen a NB I B csoportos legénység 215 centis játékosa, Czinger Zoltán orrtörést és agyrázkódást szenvedve kidőlt a sorból. Ezt figyelembe véve a rájátszásért küzdő békésiek elleni 93–85-ös idegenbeli siker még értékesebb.

– Kellemetlen eset történt, Srdjan Sztojanovics könyöke boksznyelven szólva kiütési ponton találta el Czinger Zoltán orrát egy gyakorlat közben, ami után centerünk megszédült, földre esett, majd kórházi ellátásra szorult – mondta Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója. – Zoli elutazott velünk, de nem volt bevethető állapotban, ráadásul Szondi Ákos térdsérülés miatt nem játszahtott, Mokánszki Máténak pedig az MTK elleni U20-as mérkőzésen kifordult a bokája. Így aztán elég foghíjas volt az alsó poszton szerepeltethető sorunk, de így utólag elmondható, szépen megoldottuk a feladatot, köszönhetően elsősorban annak, hogy Nagy Krisztián nagyon jól játszott.
Elegendő ránézni a békésiek kosárkülönbségére és visszagondolni a két csapat Hepp-kupa-mérkőzésére (99–83-ra nyertek a Cápák), hogy megállapítsuk: a Békés otthonában általában sok pontot dobva lehet mérkőzést nyerni. A jelek szerint erre fel voltak készülve a nyíregyháziak.

– Tudtuk, hogy a Békés nem fogja bírni végig a tempót, és fontos volt a jó támadójáték, amit úgy is meg tudtunk valósítani, hogy a harmadik negyedben voltak kihagyott ziccereink és sajnos a légiósunk ezúttal nem úgy illeszkedett a játékunkba, ahogy kellett volna – folytatta Sitku Ernő. – A negyedik negyed elején átvette a vezetést a hazai csapat, amikor a színmagyar ötösünk végleg megfordította a meccs menetét. Ekkor minden pályán lévő játékos jól teljesített, de Oláh Zoltánnak különösen nagy szerepe volt, hiszen két nagyon fontos támadólepattanót szerzett és a végén bedobta a mindent eldöntő triplát.

Ezzel a négy bajnoki és két Hepp-kupa-mérkőzésből álló idegenbeli portyáját befejezte a harmadik helyét visszafoglaló Blue Sharks, amely vasárnap a Pécsi VSK-KK-t fogadja.
hirdetés