Kék Cápák – Újabb lépést tehetnek a négyes döntő felé

Bus Iván győzelemre vezérelheti a csapatot
Bus Iván győzelemre vezérelheti a csapatot - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks a kosárlabda Hepp-kupában először, idén pedig utoljára játszhat hazai pályán.

A Keleti csoport harmadik helyezettje fogadja a nyugati ágon az eddigi nyolc meccséből mindössze egyet megnyerő, az utolsó előtti, tizenegyedik helyen szerénykedő ellenfelét. A Hepp-kupa lehetőséget ad arra, hogy a más-más országrészhez tartozó NB I B csoportos csapatok is megmérkőzzenek egymással, a nyolcaddöntőben így jöhetett össze a Nyíregyháza Blue Sharks–Bajai Bácska összecsapás, amelynek az eddigi mutatók alapján a hazai csapat az esélyese.

– Azért többet tud a bajai csapat annál, amit a tabella jelenleg mutat, erről árulkodnak a rendelkezésünkre álló felvételek is – mondta a Kék Cápák edzője, Siska János, akinek legénysége a múlt heti pihenő után ezzel a mérkőzéssel veszi fel ismét a bajnoki ritmust. – Mándity Máté jól csengő nevű, rutinos kosaras, Délity Bence a korosztályos válogatottakban is megfordult, Milos Vukicsevics személyében pedig légiósuk is van. A Bajára mindig jellemző volt, hogy jó hárompontos dobók alkották a csapatát, így van ez most is, olykor gondolkodás nélkül tüzelnek, amire nehéz felkészülni. Természetesen szeretnénk nyerni, és akkor még egy lépéssel közelebb kerülnénk a négyes döntőhöz.

A kupára is érvényes a szabály, hogy kötelező 21 éven aluli játékost szerepeltetni, amit a nyíregyháziak ki sem tudnának kerülni, annyi a titán a csapatban. Ők az utóbbi időszakban nem panaszkodhattak meccshiányra, hiszen a korosztályos bajnokságukban meccsdömping van, a rutinosabbak viszont kellően rá tudtak pihenni és hangolódni a szombaton 15.30-kor kezdődő mérkőzésre.
hirdetés