Kék Cápák – Változott kerettel, jobb helyért

Sitku Ernő (balra) és Siska János (középen) sem volt elégedett Kayel Locke-val
Sitku Ernő (balra) és Siska János (középen) sem volt elégedett Kayel Locke-val - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Blue Sharks eddig közepesen teljesített, ám szakmai igazgatójuk jobb fél évre számít.


A nyíregyházi csapat 8–5-tel zárta az első kört, így az NB I/B Piros-csoportjának az ötödik helyén karácsonyozott. Az már biztos, hogy a visszavágókra nem ugyanazzal a kerettel fut neki a csapat, mint amivel zárta az évet, Sitku Ernő szakmai igazgató azonban úgy gondolja, jobb eredményeket érhetnek el, mint az első félévben.

– Az előző években meg akartuk nézni, hogy nyíregyházi játékosokkal meddig juthatunk – tekintett vissza a nyári játékosmozgásra Sitku Ernő. – Tapasztalataink szerint most kellett egy kis vérfrissítés, ezért döntöttünk úgy, hogy Tóth Gergelyt és Bazsó Brúnót leigazoljuk. Előbbinek még meg kell szoknia, hogy gyorsabban gondolkodik, mint ami ebben a mezőnyben jellemző, de szépen beilleszkedtek mindketten. Mentor szerepben is számíthatunk rá, úgy viselkedik, mint egy edző. Összefogja a fiatalokat, behívja őket külön edzésekre, így ők is képet kaphatnak arról, hogy hová fejlődhetnek. A koncepciónk nem változott, azt szeretnénk, hogy minél több nyíregyházi tudjon itt játszani és később az élvonalban is bizonyíthassanak.

Kayel Locke személyében viszonylag későn érkezett légiós, és mint kiderült, nem is marad a szezon végéig – a klub szerződést bontott az amerikai játékossal.

Rossz volt a hozzáállása

– Jó benyomást tett ránk a próbajátéka alatt, viszont ahogy aláírta a szerződését, megváltozott a hozzáállása – mondta a sportvezető. – Folyamatosan presszionálni kellett, amikor ultimátumot adtunk neki, változott a játéka, a MAFC ellen elképesztően jó teljesítményt nyújtott. Utána megint beleszürkült a mezőnybe, az edzésmunkája sem olyan volt, amilyennek lennie kellett volna. A csapatba sem akart igazán beilleszkedni, a veszprémi meccsen mutatott magatartása minősíthetetlen volt, ezért döntöttünk úgy, hogy szerződést bontunk vele.

A Kék Cápák döcögősen kezdték az idényt, egy győzelem után nagy különbséggel kikaptak Oroszlányban, majd a Budafok vendégeként is alulmaradtak. Később már csak a nagy riválisoktól, a Veszprémtől, a MAFC-tól és a BKG-tól kaptak ki, mindegyiktől idegenben.

Idegenben is győzni kell

– A Budafok és a BKG elleni igazán fájó – emlékezett vissza a szakember. – Mondhatjuk, hogy idegenben kaptunk ki a riválisoktól, de az egyiküket azért meg kellett volna vernünk. Arról nem is beszélve, hogy a rájátszásban valószínűleg rákényszerülünk erre, mert nem biztos, hogy sokáig hazai pályán kezdhetünk. Ezeket a vereségeket valahol vissza kell hoznunk, amellett, hogy a hazaiakat megnyerjük.

– A bajnokság végén minimális elvárás a négy közé jutás, a Hepp-kupában egyet szeretnénk előre lépni – utalt Sitku Ernő viccesen az előző kiírásban elért második helyre.

– Komolyra fordítva, a kupában mindenképpen ott szeretnénk lenni a négyes döntőben. Eddig közepesnek mondható a szezonunk. Örülnék neki, ha a második kört ennél jobb eredménnyel zárnánk, legalább az első kört hazai pályán kellene kezdeni a rájátszásban.

A nyíregyháziak január 8-án az Oroszlányt fogadják a bajnokságban, a Hepp-kupa negyeddöntőjét pedig 15-ig kell lejátszaniuk a Cegléd vendégeként.

MK


Kayel Locke (13)
Nyíregyháza - Az amerikai játékos rossz teljesítményt nyújtott és a hozzáállása sem volt megfelelő. A Nyíregyháza Blue Sharks szerződést bontott amerikai játékosával, Kayel Locke-val. Sitku Ernő szakmai igazgató elmondása szerint a 24 éves kosaras hozzáállása jelentősen megváltozott a próbajátéka...Sporthírek


hirdetés