Kék Cápák – Vasárnaptól megint felfelé

A fehér mezes nyíregyháziak ezúttal küzdelmes meccset nyertek
A fehér mezes nyíregyháziak ezúttal küzdelmes meccset nyertek - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Siska János nem ­elégedetlen a csapatával, lehetetlen mindig negyven ponttal győzni.

A Nyíregyháza Blue Sharks ebben a szezonban már háromszor aratott negyvenpontos, vagy annál nagyobb sikert, és ha akkora győzelemre nem is számíthattak a szurkolók kedden, mindenképpen két számjegyű különbség volt előrevetíthető az MTK ellen is. A nyíregyháziak támadójátéka ezúttal nem volt ennyire lehengerlő, de 73–66-ra így is felülkerekedett a törökbálintiakon.

Visszavettek a terhelésből

– Jól indult a mérkőzés, aztán valamiért elkezdtünk teljesen más játékot játszani – értékelt Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Talán úgy voltak vele a fiúk, hogy elég ennyi, aztán visszavettek a keménységből és a koncentrációból, így megtört a lendületünk. Később Tóth Gerinek meghúzódott a vádlija, le kellett cserélni, ezután az alsó posztos játékunk már kevésbé volt meghatározó, nem is figyelt erre úgy az ellenfél, a kinti dobásainkat viszont elvette.

Az edző már korábban is mondta, a januári kemény meccsek után vissza kellett venni a tempóból.

– A múlt héten nagyrészt rehabilitáltunk, várható volt, hogy nem leszünk olyan ritmusban, mint januárban – folytatta a tréner. – Muszáj volt visszavennünk a terhelésből, így is sok a sérültünk, csak ezekről nem beszélünk annyit, nem keresünk kifogásokat. A védekezésünk az első negyedet leszámítva így is rendben volt, hatvanhat pontot kaptunk és nem éreztem úgy, hogy az MTK fordítani tudna, szóval nem lehetek elégedetlen. Lehetetlen mindig harminc-negyven ponttal nyerni. Annyit adtak ki magukból a fiúk, amennyi kellett.

Jövő hétre kell a csúcsforma

A Cápák vasárnap 16.30-kor a Nagykőröst fogadják, majd ráfordulunk a Hepp-kupa fináléjának hetére.

– A fiatalok csütörtökön Szolnokra utaznak az európai ifjúsági liga következő fordulójára, vasárnap biztosan fáradtak lesznek, valamint nem tudjuk, hogy Tóth Geri milyen állapotban lesz, és Bazsó Brúnó is kapott egy ütést az oldalára. Mindezek ellenére a Nagykőröst is meg kell vernünk, ez nem is kérdés. Biztos vagyok benne, hogy vasárnaptól megint jövünk fel, és a kupára szeretnénk csúcsformába kerülni – zárta szavait Siska János.

MK
hirdetés