Kék Cápák – Virtuális népszerűsítés

Bus Iván és Vaskó György is kontrollert ragadott
Bus Iván és Vaskó György is kontrollert ragadott - © Fotó: Magánarchívum
Nyíregyháza – A Blue Sharks kosárlabdázói a monitorok előtt is tesznek a hírnévért.

A múlt hétvégén rendezték meg Budapesten a PlayIT nevű, számítógépes játékok és számítástechnikai újítások kiállítását, amelyen meglepő módon a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabdacsapata is részt vett.

– Nyíregyházán is sok fiatal érdeklődik a e-sport iránt, közülük néhányan úgy döntöttek, hogy szeretnék ezt szervezett keretek közé hozni – mondta Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egybekötnék a meccseket

– Megkerestek engem, pozitívan álltunk hozzá, így októberben megalakult az e-sportszakosztály. Az eseményen kaptunk egy standot, amelynél a kilátogatók játszhattak a kosarasainkkal. Sokan megismertek bennünket, fotózkodtak, érdeklődtek a csapat iránt.

– Hosszú távú cél, hogy fejlődjön az e-sportszakosztályunk – folytatta a sportvezető. – Ehhez jó lenne egy digitális központ, ahol az egész működne, egy idő után a fiatalok képzése is beindulhatna. Jó volna, ha a kosárcsapat feljutna az élvonalba, és mondjuk a ZTE elleni meccs előtt a klubok e-sportcsapatai is összecsapnának egymással a csarnokban.

MK
hirdetés