Kék Cápák – Visszavágnának a fájó vereségért

Bus Iván (jobbra) és társai számára tovább tart a versenyfutás
Bus Iván (jobbra) és társai számára tovább tart a versenyfutás - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks saját kezébe veheti az alapszakasz második helyének megszerzését.

Halasztott mérkőzést pótol be a Hepp-kupa négyes döntőjében a helyét már biztosító Nyíregyháza Blue Sharks, amely az NB I B csoportos bajnokság keretein belül szombaton (kezdés 16.30-kor) a Bonyhádot fogadja a Continental Arénában. Ezután egyenlő lesz a csapat meccsszáma a Veszprémmel, amely csak a több játszott mérkőzésének köszönhetően előzi meg a második helyen állva a Kék Cápákat.

Miután a nyíregyháziak a két bajnoki és egy kupameccsel együtt háromszor is legyőzték a bakonyiakat, ezért úgy tűnik, jobb csapatot alkotnak. Ezek szerint az alapszakasz hátralévő része arról szól, hogy sikerül-e megszerezni a második helyezést.

– Mint korábban is mondtam, az első hely kicsit távolinak tűnik, ahhoz az éllovas Oroszlányak sokat kellene botlania – állapította meg Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A második helyezés megszerzésének sorsa viszont a saját kezünkben van, és annak kivívása esetén is kedvező helyzetből vághatnánk neki a rájátszásnak. Ahogy eddigieket, úgy a következő meccseket is szeretnénk megnyerni, ha ez megtörténik, akkor biztos a második pozíció.

A bajnokságot szeptemberben a Bonyhád zombai otthonában kezdte a Blue Sharks, amely akkor máig fájó vereséget (71–52) szenvedett a nyíregyházi csapat, amely szombaton vághat vissza a tabella utolsó előtti helyezettjének.

– Érdekes körülmények közé csöppentünk akkor, de az nem lehetett mentség a vereségünkre – mondta Sitku Ernő. – A Veszprém elleni két győzelem alkalmával is igazoltuk, hogy azóta jó útra tértünk, és persze szeretnénk megnyerni a mérkőzést, amely tovább szolgálhatja Fazekas Csaba és a sérülésből visszatért Czinger Zoltán újbóli beépítését a csapatba.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés