Kékben szurkolni a Kék Cápákért!

Fazekas Csaba (1) kulcsszerepbe kerülhet a Vasas elleni mérkőzéseken
Fazekas Csaba (1) kulcsszerepbe kerülhet a Vasas elleni mérkőzéseken - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A többi párharc vagy befejeződött vagy a végjátékánál tart, a nyíregyháziaké viszont csak most kezdődik a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Az NB I B csoport felsőházi rájátszásának negyeddöntői közül háromban már két mérkőzést is lejátszottak, és éppen az alapszakasz negyedik és ötödik helyezett előzetesen legkiegyenlítettebbnek ítélt párharcában dőlt el a továbbjutás kérdése: a Tehetséges Fiatalok 2–0-val kiejtette a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót.
Szenved az alapszakaszgyőztes Oroszlány, olyannyira, hogy hazai pályán veszített két ponttal a nyolcadik Miskolci EAFC ellen, majd idegenbeli egypontos győzelme következtében úszta meg a blamát és a korai kiesést. A második Veszprém is 1–1-re áll, minekután otthon csak két ponttal győzte le a Nagykőröst, amelynek otthonában simán veszített.

Így áll tehát a többi párharc, miközben a Nyíregyháza Blue Sharks csak csütörtökön kezdi meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcát a Vasas Akadémia ellen. A felek az utóbbi időben akár egymásra is unhattak, hiszen az alapszakaszt április 14-én éppen egymás ellen fejezték be (85–72-re nyert a Blue Sharks), aztán a múlt hét második felében a Nyíregyházán rendezett juniorbajnoki nyolcas döntőben is találkoztak a klub U18-as együttesei (hosszabbítás után 70–66-ra nyert az NYSC), és mivel van átfedés a két keretben, az a meccs is nyomot hagyhatott a felekben. De most már vége a korosztályos eseményeknek, lehet a felnőtt feladatokra koncentrálni!

– A Vasas nemcsak a junior, hanem az U20-as bajnoki végjátékban is érintett volt, ezért jó előre megegyeztünk, hogy csak május elején kezdjük a párharcot – mondta Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – A felnőttek közül is mindenki nagyon szurkolt az U18-asoknak és kivette a részét a rendezésből, közben pedig edzettek is a folytatásra. Kedden volt először teljes a létszám, bár az érződött a juniorokon, hogy belőlük sokat kivett a négynapos esemény. Szerencse, hogy a fiatalok között bevethető posztjainkon ott van még Fazekas Csaba is, aki már „kiöregedett” az U18-ból, viszont most frissebben várhatja a rájátszást. A Vasast jól ismerjük, náluk is vannak átfedések a junior és felnőtt keret között, az edzőjük, Faragó Péter is ugyanaz, úgyhogy ők is hasonló gondokkal küzdhetnek, mint mi.
Elnézve a többi párharc fentebb taglalt eredményeit, bizony itt már senki nem mehet biztosra, végezzen bárhol is az alapszakasz során.

– Bizony, ez a rájátszás egyik jellegzetessége – véli Sitku Ernő. – Nem számít, hogy mi történt korábban, legfeljebb csak a pályaelőny miatt van jelentősége. Szeretnénk elkerülni a meglepetést, és érvényre juttatni az alapszakaszban a csapatok között meglévő helyezésbeli különbséget. Célunk a négy közé jutás, amivel már felülmúlnánk a tavalyi szereplésünket. Jó lenne két mérkőzésen továbbjutni, hiszen jövő héten szombaton már kezdődik az elődöntő, de akkor sem történik baj, ha a harmadik mérkőzésre marad a döntés, csak mi nyerjünk.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzést ingyenesen tekinthető meg, akik kék felsőruházatban érkezik a Continental Arénába.
hirdetés