Kékszalag – Rajt közepes szélben

Balatonfüred, 2016. július 14. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajt után Balatonfüreden 2016. július 14-én. MTI
Balatonfüred, 2016. július 14. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajt után Balatonfüreden 2016. július 14-én. MTI - © Fotó: Bodnár Boglárka
Balatonfüred – Közepes szélben rajtolt el a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj vitorlásverseny mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről.

A versenyen hagyományosan együtt rajtoltak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A rajt után Csopak előtt Vándor Róbert irányította RSM DTM Hungary GC32-es katamarán állt a mezőny élére.

A vitorlásoknak a 155 kilométeres Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesíteniük kikötés és külső segítség igénybevétele nélkül, maximum 48 óra alatt.

Fotó: Bodnár Boglárka

A Kékszalag jelenlegi abszolút időrekordját a Fifty-Fifty, egy kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

– MTI –
hirdetés