Sivatagba homokot

Sivatagba homokot
© Illusztráció: Racskó Tibor
Most akkor mi lesz? Brazil edzők jönnek az akadémistákat pallérozni? Ilyen kérdéseket is kaptam hétfőn, miután robbant a focibomba. Eszerint Edú érdeklődik és megvenné a Bozsik Akadémiát. Ezt igazándiból csak ő és menedzsere tudhatja, mert az árajánlat kérése még igazából semmiféle konkrétumot nem jelent. Ami Edút illeti, nyáron volt szerencsém személyesen is találkozni minden idők legfiatalabb világbajnoki kerettagjával és a menedzserével. Mán László írása.

Szimpatikus volt, bár nálam Pelé, Romarió és Ronaldo a favorit. Az akkori beszélgetés során nem sejlett, hogy ezek szerint szakmai szemmel is nézelődött. Ennek tükrében aztán meglepő közleményt tett közzé a menedzsere révén. Az nso.hu által nyilvánosság elé tártakban az is szerepel: „A legtehetségesebb fiatalok európai és brazíliai topcsapatokhoz kerülhetnének. A cél megvalósításához több híres brazíliai sztárt és szakembert is bevonnánk a projektbe.” Érdekes, hogy mindez most és akkor került nyilvánosságra, amikor a Szparinál is képbe került egy esetleges akadémiai üzlet.

Az akadémista lurkók szülei persze azért még ne gondoljanak arra, hogy a gyerek egyszer majd a Santos, Palmeiras, Botafogó vagy a Corinthias sztárja lesz… Egy ilyen üzlet létrehozásához komoly garanciák kellenek, no meg nem kis pénz. Ráadásul az sem túl életszerű, hogy egy brazil exfocista éppen egy magyar utánpótlás-nevelő akadémiában lát fantáziát, üzletet. Magyar focista a brazil élvonal topcsapataiban? Pelé hazájából szinte özönlenek a technikás játékosok szerte a világba, oda vinnének majd bozsikos ifjakat? Sivatagba homokot?

 

– Mán László –Sporthírek


hirdetés