Tiszta vizet akarok! – pályázat

Akt.:
A tavalyi pályamunkákat sok gyerek megcsodálta
A tavalyi pályamunkákat sok gyerek megcsodálta - © Fotó: Györke László
Nyíregyháza – Az idei víz világnapi rajz és a szakmai pályázat szlogenje a tiszta vízre fókuszál.

A víz világnapja alkalmából – amely ünnepről 1992 óta emlékeznek meg – a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság megyei szervezete rajzpályázatot hirdet óvodások, valamint alsó és felső tagozatos általános iskolások számára „Tiszta vizet akarok!” címmel.

A technika szabadon választott, lehet rajz, akvarell, montázs, vagy valamilyen egyéni eljárás. Minden korcsoportban az első három legjobb kaphat díjat. A pályamunkákat – melyen fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, iskolai osztályát, a felkészítő tanár nevét, az óvoda, iskola postai, illetve e-mail­-címét, telefonszámát – legkésőbb március 17-éig küldhetik be a pályázók (a cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 19.; e-mail: titkarsag@fetivizig.hu). A pályamunka mérete ne legyen kisebb az A/4-es formátumnál, de ne haladja meg az A/3-asat sem.

Szakmai pályázat

A víz világnapja alkalmából a középiskolások – vagyis a 14–18 éves korcsoportok – szakmai pályázattal jelentkezhetnek, melynek címéül a „Szennyvizet? Tiszta vizet!” szlogent választották. A pályázat kiírói elsősorban arra kíváncsiak, hogyan lehetne kevesebb szennyvizet „termelni”, s hogyan lehet a már meglévőt újrahasznosítani. De ezen kívül a házi szikkasztóaknától a legkorszerűbb szennyvíztisztító telepig mindenről lehet dolgozatot készíteni, s a szennyvíz, mint új víz is lehet a téma. A dolgozat maximum 7–15 gépelt oldalig terjedhet, kiegészíthető illusztrációkkal; tartalmazzon saját gyűjtőmunkát, önálló javaslatokat!

A beadási határidő: március 17. A pályamunkákon fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, osztályát, lakcímét. A pályázatokat Csorbák Erika igazgatási és jogi osztályvezetőnek címezve kell benyújtani. Az első helyezett 20 ezer, a második 15 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forintban részesül. Eredményt a víz világnapi ünnepségen hirdetnek.

– KM-GYL –
hirdetés