Kémény lángolt Nyírpilisen – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 15-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Lakóház tetőszerkezete gyulladt ki szerdán délelőtt Nyírpilisen, a Károlyi utcában, ahol a kéményben lerakódott égéstermék gyulladt be, majd a tetőgerenda is beizzott. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket és oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több esetben is szabadtéri tűzesetekhez riasztották szerdán a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Egy hektáros területen az erdő aljnövényzete gyulladt ki szerdán délután Kemecsén, a Ságvári utca közelében. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat.

Kislétán, szintén egy hektáros területen a bozótos égett, itt a nyírbátori hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Kisebb területeken kellett beavatkozniuk több helyen is a tűzoltóegységeknek hasonló eseményeknél, így Csaholcon, Ököritófülpösön, Balkányban, Nyírmihálydiban, Kékcsén, Nyírtelken, Tiszaadonyban, Kisvárdán, Dombrádon és Nyírbogdányban is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés