Kemény menetek előtt Márk

Kemény menetek előtt Márk
© Fotó: Szabó Szilvia
Nagyhalász – Végleges a mezőny, a debreceniek is színt vallottak. Szombaton a Nagyhalászi Speedway Ringen rajtol az országos egyéni bajnokság, a nagyhalászi és vasadi klub megnevezte versenyzőit. Immár a cívisvárosbeliek is, igaz nem a korábbi klub, hanem az év elején alakult Speedwolf Debrecen.

Az elmúlt évi pontvadászatban győztes Magosi Norbert idén szlovák, míg a második, Benkő Roland szlovén licenszet váltott, így hiányozni fognak a hazai sorozaton. A debreceni klubot a tavalyi bronz­érmes, Kovács Roland mellett a Nagyhalászon is ismert lengyel Stanislaw Burza és honfitársa, Hubert Legowik, valamint az argentin Facundo Albin és az ukrán Marko Levisin képviseli.

Magosiék máshol húzzák

A nagyhalászi klub színeiben a három légiós, az ukrán Andrij Kobrin és Stanis­lav Melnyicsuk, valamint a bolgár Milen Manev mellett két fiatal magyar, Fazekas Dennis és Bárány Márk áll majd rajthoz.

Kemény időszak előtt áll Bárány Márk, hiszen az érettségi után is folytatta a ­tanulmányait. Édesapja nyomdokait követve ha­marosan autószerelői vizsgát tesz, arra készül. A létavértesi fiatalember így most egy ­ideig két vasat tart a tűzben, a motorozást és a tanulást.

Nagyon erős a mezőny

– Idén háromszor tudtam edzeni a nagyhalászi ­pályán. Eddig minden rendben van, mindkét motorom jól ­működik, és én is egyre jobban érzem a pályát, a motorozást. Kemény versenyek várnak rám idén, így már szombaton is. Nagyon erős a mezőny, ám ez abból a szempontból jó, hogy a rutinos, remek motorosoktól sokat is lehet tanulni. Bízom benne, hogy technikai problémám nem lesz szombaton, és ­igyekszem majd minél több pontot begyűjteni – így Márk.

ML
hirdetés