A Megyery család hagyatéka

2020.08.07. 11:11

Mécsest gyújtottak az emlékszobában

Két települést is felkerestek a Megyery családra emlékezők.

Felidézték a családi emlékeket

Forrás: CSERNYUS ENIKŐ ARCHÍVUMA

Tíz hónappal ezelőtt, novemberben a kemecsei helytörténeti múzeumban emlékszobát avatott a város a történelmi Megyery család hagyatékából.

Kegyelettel ápolják

– Lipők Sándor polgármester és Lucza János helytörténész nagy tisztelettel és kegyelettel ápolják a környéken élt nemesi családok emlékeit, amiért köszönet és hála nekik – említette a család nevében Csernyus Enikő leszármazott. – Az emlékszoba avatásán tavaly lerótta tiszteletét Vasmegyer polgármestere, Abineri Krisztina is, aki azóta is tisztelettel emlékezik a família nagylelkűségére, felelősségteljes gondoskodására és példaértékű szorgalmára.

– Az adományként átadott és ökumenikusan megszentelt emlékszobát látogattuk meg július végén. Mécsest gyújtottunk, és felidéztük a családi emlékeket, történeteket. Az emlékezés után a vasmegyeri temetőbe mentünk, hogy lerójuk kegyeletünket a családi sírnál. Hálásak vagyunk a temető gondnokának, Bessenyei Györgynek is, aki csodálatosan rendben tartja a sírt és a környékét. Köszönjük Kemecse és Vasmegyer támogatását, mi is törekszünk elődeinkhez hasonló szorgalommal és felelősségteljes élettel élni, és példát mutatni a XXI. században is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában