szon-sportoldal

2011.04.06. 13:35

Épphogy lemaradt a dobogóról a lánycsapat

<p>A fiúk és a lányok mezőnyében is eljutott az országos diákolimpiai fináléig a nyíregyházi Vasvári gimnázium csapata.</p>

A bajai nyolcas fináléban a lányok szerepeltek jobban, nemcsak a dobogóról, hanem az aranyéremről is csak hajszállal csúsztak le Farkasinszki Gyuláné tanítványai. A vasvárisok két győzelem (ezekkel bejutottak az elődöntőbe) mellett három meccset is csak nüanszokkal veszítettek el: kettőt négy, egyet pedig mindössze két ponttal. A negyedik hely így is dicséretes.

A fiúk csapatát Zentai Levente kormányozta a hetedik helyre – a nyíregyháziak a helyosztón aratták egyetlen győzelmüket az erős mezőnyben.

V. korcsoportos diákolimpiai döntő, Baja

Fiúk

Csoportmérkőzések, B csoport: Nyíregyházi Vasvári–Kaposvári Munkácsy 63–83, –Kecskeméti Bányai 64–90, –Szombathelyi Nagy Lajos 29–70. A csoport végeredménye: 4. Nyíregyházi Vasvári 3 pont.
A 7. helyért: Nyíregyházi Vasvári–Paksi Vak Bottyán 102–80.

Végeredmény: 7. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium (különdíjas: Molnár Marcell József).

Lányok

Csoportmérkőzések, A csoport: Nyíregyházi Vasvári–Nagykanizsai Mező 71–50, –Pécsi Babits 48–52, –Debreceni Kossuth 61–55. A csoport végeredménye: 2. Nyíregyházi Vasvári
Elődöntő: Soproni Berzsenyi–Nyíregyházi Vasvári 51–49. A 3. helyért: Bajai III. Béla–Nyíregyházi Vasvári 68–64.

Végeredmény: 4. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium (az All-star válogatott tagja: Papp Klaudia, különdíjas: Molnár Eszter).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!