Magyarország

2011.06.20. 19:43

Halálos baleset az olaszliszkai vasúti átjáróban

<p>Olaszliszka - Halálos baleset történt hétfő délután az olaszliszkai vasúti átjáróban.</p>

21: 30: Vonat ütközött személyautóval - működött a fénysorompó

Két ember halt meg abban a balesetben, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka határában, egy vasúti átjáróban történt hétfő este - mondta Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek. A Mávinform közlése szerint az átjáróban működött a fénysorompó.

    A sínekre hajtó személyautó a Miskolcról Sátoraljaújhelyre közlekedő személyvonattal ütközött, a kocsiban utazó két ember életét vesztette - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

    A Mávinform tájékoztatása szerint a személygépkocsi Bodrogkeresztúr és Olaszliszka-Tolcsva között, a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A rendőrségi helyszínelés és a roncsok eltávolításának idejére a pályát lezárták a forgalom elől. Az utasokat Bodrogkeresztúr és Olaszliszka-Tolcsva között vonatpótló autóbuszok szállítják, 25-30 perces késésekre kell számítani.

- MTI -


21:04: Tragédia a síneken

Kettős halállal végződött az a közlekedési baleset, ami Olaszliszkán történt hétfő délután.

Szerencs irányából érkezett egy személyvonat az olaszliszkai első vasúti átjárójában, amikor elsődleges információink szerint egy Fiat Brava figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró tilos jelzését, és a sínekre hajtott.

A vonat vezetője az ütközést nem tudta elkerülni, és az autó jobb oldalát elkapva tolta maga előtt a síneken mintegy 200-250 métert a személyautót.

Az autóban két férfi utazott, ők a helyszínen életüket vesztették.

Az autó felismerhetetlenségig összeroncsolódott, amiből a sátoraljaújhelyi tűzoltók most kezdik kiszabadítani a férfiakat.

A baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja.

- BOON -


Miskolc - Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Miskolcon a Szentpéteri kapuban hétfőn délután.


Kazincbarcika - A kerékpárját is hozzávágta élete volt párjához, és addig ütötte, míg volt benne élet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!