Helyi közélet

2016.12.14. 17:31

Most már HÍR védjeggyel büszkélkedhet a meggy

Újfehértó, Érpatak - Elnyerte a HÍR védjegyet megyénk egyik népszerű gyümölcse, az Újfehértói fürtös meggy.

Újfehértó, Érpatak - Elnyerte a HÍR védjegyet megyénk egyik népszerű gyümölcse, az Újfehértói fürtös meggy.

A Pethő Ferenc vezette kutatócsoport nemesítette ki az újfehértói mezőgazdasági kutatóintézetben, s a nemesítést követően 1961 óta ismert ez a gyümölcs, amiből az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde közkedvelt zászlós pálinkája készül. A Hagyományok – Ízek – Régiók (HÍR) védjegyhasználatáról szóló oklevelet a napokban vette át Budapesten a Földművelésügyi Minisztérium dísztermében a Zsindelyes Pálinka Zrt. két munkatársa, Papp Dorina minőségirányítás-vezető és Fehér Csaba pálinkafőző mester.

A HÍR védjegy használatára a Földművelésügyi Minisztérium pályázatot írt ki olyan termelők és előállítók részére, akiknek a termékei legalább 50 éves múltra tekintenek vissza, valamint hagyományos előállítási móddal készülnek és egy adott tájegységhez köthetőek. A védjegy használatával nő a HÍR-termékek ismertsége, és ezáltal a piaci lehetőségeik is bővülnek.

A Zsindelyes Pálinka Zrt. továbbá felvételt nyert a HÍR védjegyes termelők, előállítók, csoportosulások képviselőinek közösségébe, a HÍR Védjegyesek Klubjába. A HÍR Védjegyesek Klubja Fórumán a közösség tagjai rendszeresen tájékoztatást kapnak a Vidékfejlesztési Program minőségrendszerekhez kapcsolódó támogatási intézkedésekről, valamint a védjegyhasználók megoszthatják egymás között a gyakorlati tapasztalataikat is.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában