Kenézy: át a rendőrségnek

Kenézy: át a rendőrségnek
Ma már a rendőrség vizsgálja azt a feljelentést, amelyet névtelenül bár, de egyenesen a legfőbb ügyészség első emberéhez címeztek néhány hete a kórházi labor-operett fejleményeként. A Polt Péternek küldött levél idő közben ugyanis a megyei főügyészségre került, ahol elrendelték a nyomozást.

– Mivel vagyon elleni cselekményről van szó, a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vizsgálja az ügyet - tudtuk meg Jónáné Pocsai Edittől, a megyei főügyészség sajtóreferensétől.

Hozzátette: a vizsgálatra két hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben újabb kettővel meghosszabbítható.

Mint korábbi tudósításainkból ismeret es : a központi laboratórium magánosítása körül kialakult zavaros helyzet nemcsak vezetőváltásokat hozott, hanem egyik feljelentést is a másik után. Így például különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, magánokirat-hamisítás vétsége, illetve vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt tett feljelentést egy csoport Juhászné Lévai Katalin (megyei közgyűlési elnök), G. Kiss Gyula, korábbi kórházi főigazgató, illetve Varga György, az intézmény megbízott vezetője ellen.

Akkor még kérdésünkre, vajon megérkezett-e a levél Polt Péterhez, illetve, mikor döntik el, hogy indítanak-e eljárást, Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt közölte, minden beadványt továbbítanak az illetékesekhez. Ez történt meg tehát most, s indította meg a nyomozást a gazdaságvédelmi osztály. Ugyanez a társaság folytatja egyébként azt az eljárást is, amely hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indult a kórház gazdálkodásával kapcsolatban. A bejelentés ugyan ez esetben is névtelenül érkezett, ez azonban nem akadályozta meg a büntetőeljárás kezdeményezését.

– B. Gergely Krisztina –
hirdetés