Kenje fel bátran!

A világbajnokság idején rakhat az arcára zöld, kék vagy hupilila pakolást is, garantáltan nem kell a kedvese rosszalló pillantásaitól tartania.

Legalábbis akkor, ha a szépítkezést az izgalmas meccsek idejére tervezi. S mivel a sorstársai előtt nem kell szégyenkeznie, akár a barátnőjével is nekiláthat a megújulásnak.

Van jónéhány praktika, amelyekkel otthon is sikert érhetünk el, s a kezelés végén úgy érezzük majd magunkat, mintha kozmetikában jártunk volna. A legnagyszerűbb dolog a radírozás, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket, és megújulásra készteti a bőrt. Ugyancsak jó hatású a gőzölés. A pára a pórusok mélyéig kitisztítja a bőrünket.

A forralt vízhez – vigyázzunk, mert a gőzölés balesetveszélyes művelet – illóolajat is cseppenthetünk.  A levendula megnyugtat, a rózsaolaj puhítja a bőrt, a menta frissítő hatású. Már a nagyanyáink is rájöttek az arcpakolás remek hatására. Segítségével üdévé, simává, feszesebbé tehetjük a bőrünket. A szépítő maszkokat a megtisztított bőrre kell felvinni, a szem, a száj maradjon szabadon.

Normál bőrre jó a kamilla.  Virágjából két evőkanálnyit kell péppé főzni, s kihűlt kész a pakolás. Negyedóráig hagyja az arcán. Akinek zsíros a bőre, keverjen össze élesztőt egy kis langyos tejjel, vagy nyers uborka levével. A készítményt száradás után dörzsölje le. A száraz bőrűeknek a leghatékonyabb  a friss gyümölcspakolás. A banánt, narancsot, almát, epret, körtét, citromot turmixolja össze! Kevés tejszínt adjon hozzá és kenje a bőrére! 10-15 perc elteltével mossa le bő vízzel.
hirdetés