Kényszerből is jól cselekedtek a kisvárdaiak

A megsérült Tamara Radojevicset a társak az ölükben vitték oda a meccsvégi ünnepléshez
A megsérült Tamara Radojevicset a társak az ölükben vitték oda a meccsvégi ünnepléshez - © Fotó: kisvardaikezi.hu, Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Az idegenbeli bravúr értékét növeli, hogy éles végjátékban, egyetlen góllal nyert a Kisvárda Master Good SE NB I-es női kézilabda-csapata.

Vicces kedvünkben azt is írhatnánk, hogy nem történt semmi különös, csak ahogy tavaly, ismét megnyerte első idegenbeli mérkőzését a Kisvárda Master Good SE az NB I-es női bajnokság aktuális kiírásában. Csak amíg az egy éve legyőzött Kispest NKK játékereje nem említhető egy lapon a pénteken 24–23-ra legyőzött Alba Fehérváréval, úgy abban is reménykednek a várdai szurkolók, hogy a tavalyi egytől több sikerélmény éri majd a csapatot idegenben. Mindenesetre pénteki bravúrjával beárazta magát a KKC, csodálkoznánk, ha a bajnokság végén nem a mezőny első felében végezne a tavasszal éppcsak megkapaszkodott szabolcsi csapat.

– Az első mérkőzés előtt konkretizáltuk a célokat, és kimondtuk, hogy az első nyolc között kell végeznie a társaságnak – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – A pénteki eredmény és játék alapján kijelenthető, hogy ennek megfelelően teljesítettek a lányok. Szeretném hangsúlyozni, hogy nagyszerű csapatmunkával értük el a győzelmet, minden pályáralépő játékos kivette belőle a részét. A jó védekezés volt az alap, amit a hajrában Jekatyerina Dzsukeva kapus bravúrjai támogattak meg, támadásban pedig mindig volt valaki, aki tudott lendíteni a csapat szekerén, úgy is, hogy irányító nélkül maradtunk, hiszen a hetek óta sérült Marincsák Nikolett mellett az első félidőben a másik játékmesterünk, Tamara Radojevics is kidőlt a sorból bokasérülés miatt. Az ő pótlását úgymond kényszermegoldásokkal oldottuk meg, ami a jelek szerint kifejezetten jól sikerült.

A mérkőzés arra a kérdésre is választ adott, hogy hátrányt jelentett-e egy héttel később bekapcsolódni a bajnokságba, ahogy azt a többi csapat, így a Fehérvár is tette.

– Amellett, hogy nagyszerű győzelmet arattunk, amelynek értékét az is növeli, hogy éles végjátékban csikartuk ki idegenben, helyén is kell kezelnünk a történteket – vélekedett Mátéfi Eszter. – A meccs utáni elismerő szavaim után is azt mondtam a lányoknak, hogy ugyanazzal az alázattal, ugyanakkor jó kedvvel kell dolgozniuk tovább, ahogy azt a felkészülés során tették. Látszik, hogy mindenki jól érzi magát ebben a közösségben, és ez tovább acélosítja a csapatszellemet.

A bravúros bemutatkozás után a hazai premierre sem kell sokáig várni, hiszen csütörtökön 18 órától a Budaörsöt fogadja a KKC.Sporthírek


hirdetés