Nyíregyháza hírei

2013.10.02. 14:11

Fidesz-sajtótájékoztató | Az államnak is kötelessége gondoskodni az idősekről

Nyíregyháza - A szeretet, a megbecsülés és a tisztelet fontosságát hangsúlyozta az Idősek világnapja alkalmából meghirdetett sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, aki elmondta: korunk nyugdíjasai az életüket ledolgozták, és sokat küzdöttek azért, hogy a ma aktív korosztály tanulhasson, dolgozhasson és demokráciában élhessen.

Nyíregyháza - A szeretet, a megbecsülés és a tisztelet fontosságát hangsúlyozta az Idősek világnapja alkalmából meghirdetett sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, aki elmondta: korunk nyugdíjasai az életüket ledolgozták, és sokat küzdöttek azért, hogy a ma aktív korosztály tanulhasson, dolgozhasson és demokráciában élhessen. Az idősek élettapasztalatai kincset érnek, ha eljön az idő, a családtagoknak erkölcsi kötelességük viszonozni a kapott gondoskodást és odafigyelést.

– Így tesz a magyar állam, a kormány is: idén 5,2 %-kal, reálértéken növekedtek a nyugdíjak, megyénkben sajnos sok idős korúnak kevesebb a nyugdíja a 96 ezer forintos átlagnál, viszont lehetőség van méltányossági emelést kérelmezni a nyugdíjfolyósítónál. Több mint százezer 40 év szolgálati idővel rendelkező nő élt a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségével. Az idősek is a kormány gyógyszerár- és rezsicsökkentési intézkedésének nyertesei, hiszen nekik is több pénz marad a pénztárcájukban – fogalmazott dr. Vinnai Győző.

Tilki Attila országgyűlési képviselő sikeresnek értékelte a kormány nyugdíjkorrekciós és szociális tüzifa programját és a megyénk számos településén elindult, 80 év feletti időseknek segítséget nyújtó Segítő Kezek (minta)programot.

– A szocialisták ezzel szemben nyugdíjadót vezettek volna be, ha visszatérnének a hatalomba, vélhetően eltörölnék a rezsicsökkentést, újabb IMF-hitelt vennének fel, kivezetnék a bankadót, és újra bevezetnék a vizitdíjat, illetve a kórházi napidíjat – tette hozzá.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!