Képzések, átképzések a szociális ágazatban

Nyitrai Imre
Nyitrai Imre - © Fotó: ÉKN-archív
Nyíregyháza – A képzési rendszer átalakítása és a szociális vezetőképzés elindítása a fő témája az idei Szociális Ágazati Konzultációnak, mely csütörtökön hatodik, nyíregyházi állomására érkezett.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, a szociális ágazatban vezetői megbízással rendelkezők vezetőképzésen vesznek részt, mert nagy az igény a folyamatos szakmai megújulásra.

– Júliustól indul az átalakított továbbképzési rendszer is, ebben újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is, hogy a kollégák folyamatosan korszerű ismeretekhez jussanak – hangsúlyozta Nyitrai Imre.

Lakhatási lehetőség

A roadshow minden állomásán van egy plusz téma, itt a hajléktalanellátás kérdéseit vitatták meg.

– A kollégium kihelyezett ülésén a következő időszak aktualitásait is megvitatjuk. Hangsúlyozni kell, elégségesek a kapacitások a hajléktalanszállókon és a nappali intézményekben is, győzik a hozzájuk érkező otthontalanok ellátását. Van egy olyan réteg, akiket nagyon nehéz elérni, rávenni őket, hogy együttműködőek legyenek. Erre is megoldásokat keresünk – említette a helyettes államtitkár, s hozzátette: lakhatási területen is vannak kihasználatlan lehetőségek, melyeket uniós finanszírozás mellett próbaprojektként el lehet indítani.

KM-BM
hirdetés