Képzőművészeti kiállítások nyíltak Békéscsabán

Békéscsaba, 2013. január 26., szombat (MTI) – Képzőművészeti kiállítások nyíltak szombaton Békéscsabán a Munkácsy Mihály Emlékházban és a magyar kultúra napján átadott Csabagyöngye Kulturális Központban – tájékoztatta az emlékház képzőművészeti vezetője az MTI-t.

Mészáros Zsuzsa elmondta: a város nagyszabású kiállítássorozattal tiszteleg a város híres művészei előtt, és bemutatkozási lehetőséget nyújt az itt élő és alkotó, vagy innen elszármazott kortárs művészeknek.

A Munkácsy Mihály Emlékházban Gazsy Endre festőművész emlékkiállítását láthatják az érdeklődők. A művész Békéscsabán élt, tanított és alkotott, sok tehetséges helyi fiatalt karolt fel.

A Csabagyöngye Kulturális Központban a művészetet kedvelő nagyközönség főleg helyi kortárs művészek alkotásaiból kap ízelítőt. Az Artériumban többek között Bay Miklós Zoltán, Fazekas Attila, Holo Hobel László, Lonovics László, Szeverényi Mihály, Tóth Ernő és Várkonyi János alkotásai láthatók.

Mészáros Zsuzsa kiemelte: Németh Miklós grafikus- és festőművész 15 alkotását egy békéscsabai magángyűjtő ajánlotta fel a városnak bemutatásra.

A Gubis Teremben Gubis Mihály hat festménye és egy szobor kapott helyet a családi örökségből, a Vágréti Teremben Vágréti János festőnek a városi intézményekből összegyűjtött alkotásai láthatóak, a Stark Adolf teremben pedig Vasas László békéscsabai fotóművész természetfotóit állították ki.

A Békéstáji Művészeti Társaság alkotói közös kiállítás keretében mutatkoznak be az új kulturális központban.

 

 

– MTI –
hirdetés