Kerek évforduló, több mint két évtizedes szolgálat

Kerek évforduló, több mint két évtizedes szolgálat
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Csütörtökön, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, az országos igazgatói értekezlet keretében dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója ajándéktárgyat adományozott ötvenedik évfordulója alkalmából Kovács Miklós tű. főtörzsőrmesternek, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének.

Kovács Miklós tű. főtörzsőrmester huszonegy éve szerelt fel Nyíregyházára, beosztott tűzoltóként, mint mondta: bár asztalos az eredeti szakmája, munkája közben több tűzoltót is megismert, akiknek a szakma iránti elkötelezettsége és szeretete hamar megihlette. Felszerelését követően a harmadik évben már gépkocsivezetőként szolgált, ma pedig már olyan különleges szereket is vezet, mint a magasból mentő, a létraszer, vagy éppen a tűzoltódaru.

A háromgyermekes családapa hobbija a sport, ő maga is a Kick Boksz, a Kyokushinkai és a Karate küzdősportokban kipróbálta magát, de a mai napig a testépítésre és annak karbantartásra nagy hangsúlyt fektet hivatása mellett. Keze munkáját dicsérik a laktanya udvarán kiállított tűzoltószekerek félereszes épületei, a fa virágládák és egyéb építmények, amelyben az asztalos szakmájában elsajátított ismereteket kamatoztatta.

Munkája során többször vihar okozta kárfelszámolásokhoz és emeletes épületek tűzeseteihez vonul, sokszor közel negyven méteres magasságban dolgozik az ötödik évtizedében járó főtörzsőrmester, aki természetesen az ejtőernyőzést sem hagyta ki civil életéből. Munkája elismeréseként többször elismerésben részesült.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés