Kerékpáros örökségtúra is lesz a Panyolafeszten

Kerékpáros örökségtúra is lesz a Panyolafeszten
Panyola – Az idén első alkalommal hirdet nyílt kerékpártúrát a Panyolafeszt egyik programjaként az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. és a keretein belül működő Europe Direct Tájékoztatási Központ, hogy egy „középkori utazásról” térhessenek vissza a résztvevők augusztus 6-án, szombaton az esti koncertekre.


– A túra Panyoláról indul és oda érkezik vissza, célja a Középkori templomok útja egyik leglátványosabb szakaszának, Szatmár-Bereg kis középkori templomainak, a Felső-Tisza-vidék kulturális és természeti értékeinek megismerése – említette dr. Kondra Laura ügyvezető.
Az örökségtúra látnivalói között van a vásárosnaményi Tomcsányi-kastély, a „mezítlábas Notre Dame” Tákos református temploma, a „mosolygó szentek” temploma Csarodán, a „Bereg ékszerdoboza” Márokpapi református temploma, a „lónyúzó” tarpai szárazmalom és a monumentális Szent György legenda a Tarpai református templomban.

A túra résztvevői a Daróci Kenderes Napokra is ellátogatnak, ahol megtapasztalhatják a helyiek vendégszeretetét és megnézik a Szent Márton tiszteletére felszentelt középkori, beregdaróci református templomot.

Az első húsz jelentkező a fesztivál védjegyével ellátott pólót kap ajándékba! A túrán idegenvezetés, túravezetés, és szerviz szolgáltatás is biztosított. Kerékpárt a helyszínen is lehet bérelni. Gyülekező 7:30-tól Panyolán, a fesztiváltéren a nagyszínpad előtt. A táv hossza 80,6 km, a Panyolafeszt szombat esti programjára visszaérkezik a csapat!

További információk a www.panyolafeszt.hu vagy a www.templomut.hu weboldalakon találhatók.

Címkék: ,hirdetés