Keresik a segítségnyújtókat

Hajdúnánás – Harmadik autóként, az útpadkán előzte az előzőt is – belehalt sérüléseibe.

Szabálytalanul előzött és az emiatt bekövetkező balesetben életét vesztette egy vezető augusztus 15-én délután fél négy körül a 36-os úton, Újtikos külterületén. A Polgár felől Tiszavasvári irányába közlekedő személygépkocsi vezetője – feltehetően a sebesség helytelen megválasztásával – szabálytalanul kezdte előzni az előtte haladó, ismeretlen forgalmi rendszámú, ismeretlen típusú tehergépkocsis járműszerelvényt már előző személygépkocsit. A két autó mellett, az útpadkán akart elmenni, csakhogy mikor visszatért az úttestre, az autója irányíthatatlanná vált. Az autó többször is megpördült, fejre állt, mígnem az árokba csapódott. A baleset során vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – tudtuk meg Vezendi Jánosnétól, a megyei főkapitányság szóvivőjétől.

Megálltak, majd távoztak

A baleset szemtanúja volt a két tehergépkocsis járműszerelvény vezetője, akik a balesetet követően a helyszínen megálltak és próbáltak segítséget nyújtani. Nem várták meg azonban a rendőröket, és adataik hátrahagyása nélkül eltávoztak. Az egyik jármű egy piros színű billencses Iveco típusú nyerges vontató, melynek vezetője egy 30–40 év körüli férfi volt. A másik jármű egy fehér színű MAN típusú pótkocsis járműszerelvény volt, melynek vezetője egy 50 év körüli férfi volt.

Kérjük, hogy akik a baleset bekövetkezésével, illetve a két járműszerelvény vezetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, jelentkezni szíveskedjenek a hajdúnánás rendőrkapitányságon a 06-52/570-050-es telefonszámon, vagy bármely rendőri szervnél a 107-es telefonszámon.
hirdetés