Helyi közélet

2013.07.22. 14:29

Záhonyi elsősegélynyújtó diákok a Balatonnál

Záhony  - Fél évtizede teljesítenek önkéntes szolgálatot a Balatonon a záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtó diákjai.

Záhony  - Fél évtizede teljesítenek önkéntes szolgálatot a Balatonon a záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtó diákjai.

Idén három jelenlegi, illetve már végzett záhonyi kollégista vett részt a programban további tucatnyi Szabolcs megyei diákkal. A csoport Balogh Erzsébet, a mándoki ÁMK tanárnőjének irányításával a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt észak-alföldi régiós szervezetének képviseletében július 10-e és 19-e között teljesített szolgálatot. Az önkéntesek a dél-balatoni települések strandjain napi nyolc órában vigyáztak a strandolók épségére, egészségére. A régió ifjú elsősegélynyújtói 424 esetben voltak a fürdőzők segítségére, három alkalommal a mentőszolgálat közreműködését is igénybe vették. A határvárosi kollégisták közül Aros Gábor (Benk) első ízben, míg Szűcs Dávid (Nyírbogdány) és Tancsik Róbert (Nyíregyháza) már visszatérőként látott el szolgálatot. A program vezetői a diákok részére előzetesen általános felkészítést és alapszintű újraélesztési gyakorlatot szerveztek, amely vizsgatétellel zárult.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában