Olvasóink szerint a Mazda 6 az év autója

Akt.:
Olvasóink szerint a Mazda 6 az év autója
A nemzetközi zsűrivel párhuzamosan olvasóink is szavazhattak, melyik legyen az év autója.

Tíz autó küzdött a 2013-as Világ Év Autója címért a 66 fős nemzetközi zsűri keretszűkítése után. A végső győztes Volkswagen Golf lett, nem túl nagy meglepetésre. Tavaly óta a Genfi Autókiállítást megelőző nap délutánján hirdetik ki az „Év autója” díjat, melyet 2013-ban több mint 200 pontos előnnyel a Volkswagen Golf hetedik generációs modellje érdemelt ki az európai zsűri tagjainak szavazatai alapján.

A díj átadását követően Martin Winterkorn VW elnök kijelentette: „ez a díj kiváló eredmény, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá. A legjelentősebb európai díj újabb jelentős adalékot jelent az eddigi tevékenységünk során nyert díjak sorához. Eddig 29 millió vásárló tette le voksát a Golf mellett, az új Golf pedig tovább folytatja ezt a sikertörténetet.”

A legelismertebb európai autós díjat a 22 ország 58 újságírójából álló zsűri ítélte oda a 8 jelöltből álló lista alapján. A győztes a Toyota GT-86-ost előzte meg, a harmadik helyet a Volvo V40 kaparintotta meg. Utóbbi vezet az Észak-Magyarország és a Borsod Online által indított Év autója szavazáson, melyre még várjuk a voksokat. Mint ismert, a szavazásban az a 10 modell szerepel, amelyek a világ Év autója címért szálltak ringbe az ítészek javaslata alapján. 

A szavazás végeredménye:

Mazda 6
Volkswagen Golf
Audi A3
Subaru BRZ
Mercedes A
Land Rover Range Rover
Mazda CX5
Volvo V40
Peugeot 208
Porsche Cayman

Audi A3


Land Rover Range Rover


Mazda 6


Mazda CX5


Mercedes A


Peugeot 208


Porsche Cayman


Subaru BRZ


Volkswagen Golf


Volvo V40

 

Címkék: ,


hirdetés