Kerti égetésből lett a baj Nyírkarászon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. április 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok a szomszéd telkekre is szerdán délután Nyírkarászon, a Levelesi úton, ahol ötszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Tiszavasváriban két esetben is riasztották a tűzoltókat. A Víz utcában ötven négyzetméteren adott feladatot a szabadtéri tűz oltása, míg a Berznai úton egy öt köbméteres lakossági hulladéktároló égett, a tűz a környezetre nem jelentett veszélyt, a helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Leomlott egy családi ház tetőszerkezete anyagfáradás miatt szerdán délután Jánkmajtison, az Arany János utcában. Személyi sérülés nem történt, az omlás más épületet nem veszélyeztetett. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, a további omlásveszélyt megszüntették. Az épület lakhatatlanná vált, ezért az ott lakók rokonokhoz költöztek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés