Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok Gávavencsellőnél
Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok Gávavencsellőnél - © Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, Szabolcs MKI
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

21 szabadtéri tűzesethez riasztották szombaton a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Hat hektár területen égett a nádas szombat délelőtt Ófehértó és Magy között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Nagykálló külterületén kéthektáros területen gyulladt be a száraz aljnövényzet, itt a nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kisléta és Nyírbogát között a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak kellett háromhektáros területen beavatkozniuk, míg Kisvárda mellett a 4-es számú főút mentén szintén három hektáron gyulladt meg a nádas és a száraz aljnövényzet, itt a közúti forgalmat is veszélyeztette a sűrű füst.

Kisebb területeken, Fényeslitkén, Pusztadoboson, Nyírtasson, Nyírmihálydiban, Napkoron, Nyíregyházán és Nyírbogdányban is a szabadtéri tűz oltása adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kerti égetésből terjedtek tovább a lángok egy mezőgazdasági épület tetőszerkezetére, valamint az épület mellett tárolt fa konténerek gyulladtak meg szombat délelőtt Gávavencsellő külterületén. A nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a nyílászárói, valamint berendezési tárgyak is égtek szombat este Baktalórántházán, az Ady Endre utcában. A helyi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés