Kerti hulladékot égettek Vasmegyeren, tovább terjedt a tűz… – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 20-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kerti hulladékot égettek egy lakóház kertéjében szerdán Vasmegyeren és a tűz tovább terjedt. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzesethez, kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Szemét égett Nagyhalászban a Pusztatemplom utcában és Nyírbátorban a Görögtemető utcában szerdán. Előbbinél az ibrányi önkormányzati, a nagyhalászi és az ibrányi önkéntes tűzoltók, utóbbinál a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kettő szén-monoxid érzékelő egyszerre jelzett egy három szintes társasház földszinti lakásában Nyíregyházán a Honfoglalás utcában szerda délután. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a kiérkezése előtt a tulajdonos az ingatlan szellőztetését megkezdte. A lakásban a tűzoltók méréseket végeztek, amelyek a konyhában igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A lakásban tartózkodó személyt a mentők kórházba szállították további vizsgálatok elvégzése céljából.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés