Útépítés és javítás Nyíregyházán

Nyíregyháza – Elkezdődött az útépítés a Merkúr és Mohács utcákon, ahol jelenleg az előkészítő munkák folynak: szikkasztó kutak, csapadékcsatornák és szegélyek építése, a meglévő alap fellazítása stb. Ezen a két útszakaszon előreláthatóan augusztus elejére befejeződnek a munkálatok.

Nagyfelületű kátyúzás folyik a Hajdú, I.Házhely, Alpári Gy., Sport, Vértanú utcákon, és ugyancsak aszfaltoznak a Deák F. Meggyes és Mogyorós utcák egyes szakaszain. Az útjavítások ezeken a helyszíneken előreláthatóan ezen a héten befejeződnek.

Kérjük a felsorolt útszakaszokon körültekintően közlekedjenek!

2016-ban egyébként 5 utcában épül új aszfaltút, és 3 utcában cseréli a NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő aszfaltszőnyeget. A helyreállítás összesen 3400 m hosszú útszakaszt érint. 5 földút kap új aszfaltburkolatot (Merkúr u. Mohács u., Szíjgyártó u., Lombkorona u., Hold u.,), három helyszínen pedig a már meglévő utak felújítására kerül sor (Kodály Z. u., Gádor B. köz, Krúdy Gy. köz). Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára.

A beruházás nettó 255 millió forintba kerül és önkormányzati forrásból valósul meg. 2016. október 15-ig valamennyi útszakaszon befejeződik az útépítés, illetve a felújítás.

Útjavítás

2016-ban a nyári útjavítási program során a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 40 utcát, közel 16.000 m2-en állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A helyreállítási munkákra az idei évben nettó 84 millió forint áll rendelkezésre.

A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze. A legnagyobb felületű javítás a Toldi utcát érinti, ahol közel 1400 m2-en kap új burkolatot az útszakasz, ugyancsak jelentős a Zágráb utca 1180 m2-es helyreállítása, illetve az Ószőlő utca közel 1200m2-es felújítása. A munkálatok során a teljes burkolatot cserélik a Sport u., Alpári Gy. u., Zágráb u., Mogyorós u., Belső körút (Selyem u. – Hunyadi u. közötti szakasz), Toldi u. 91-95. sz. előtti szakaszokon. A Stadion u. 10-12. sz., illetve a Toldi u. 91-95. sz. előtt a parkoló burkolatának felújítása is megtörténik. Ahol szükséges, a fejlesztés során szintbe emelik az aknákat.

A nagyfelületű útjavítás szinte valamennyi városrészt érinti: Oros, Érkert, Jósaváros, Nyírszőlős, Sóstógyógyfürdő, Sóstóhegy, Hímes, Kertváros, Örökösföld, Borbánya, Kistelekiszőlő, belváros. A kátyúzás az időjárástól függően előreláthatóan 2016. augusztus 23-ig tart.

– NYÍRVV –Kertváros.
SZON.HU


hirdetés