Úttörő kezdeményezés az Úttörő utcán

By Samu Somló
A nagy játszótérteszt
A nagy játszótérteszt
A NYÍRVV Nonprofit Kft. évente legfeljebb 10 millió forintot tud játszóterekre fordítani, a forrás jelentős részét a játszóeszközök folyamatos karbantartása, a rongálások helyreállítása emészti fel. Van olyan városrész, ahol az idei évben a rongálások miatt már háromszor kellett helyreállítást végezni.

„A NYÍRVV Nonprofit Kft. Nyíregyházán 88 db játszótér fenntartását végzi. Társaságunk arra törekszik, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban használja fel, melyből új játszótereket tudunk létesíteni (Sóstóhegy és Kertváros), ugyanakkor teljes felújítást hajtunk végre már meglévő játszótereken is (Árok utca, Fazekas János tér), új játszóeszközöket helyezünk ki a város számos pontján, és folyamatosan végezzük a karbantartási munkálatokat” – említette Szabó Edina sajtóreferens.

„Sóstóhegyen, az Úttörő utcán tervezzük egy teljesen új játszótér kialakítását, melyen korszerű, EU-szabványoknak megfelelő, fa játékokat helyezünk el. A megközelítően 7 millió forintos beruházásnak köszönhetően felállítunk egy háromtornyú várat, egy kombinált lengőhintát, egy 300×300-as homokozót árnyékolóval, és gumitégla ütéscsillapító talajt alakítunk ki a gyermekek biztonsága érdekében.

Az idei évben tervezzük a Szabó Lőrinc utcán található játszótér felújítását is, ahol kihelyezünk egy többfunkciós tornyot, mérleghintát és faragott kígyó játékokat, és ütéscsillapító talajt alakítunk ki. A játszótereken információs táblákat is elhelyezünk, melyen közérdekű adatokat, illetve a korosztályos ajánlást tüntetjük fel. A beruházások átadásának határideje 2013. november 15-e.

Sóstóhegyen, az Állomás utcán egyébként 2 éve adta át társaságunk azt a korszerű, EU-szabványoknak megfelelő, fa játszóteret, melyen kombinált játszóvárat, mérleghintát, hintát és rugós póni játékot létesítettünk. A beruházás európai uniós támogatással, több mint 8 millió forintból valósult meg.
A NYÍRVV Nonprofit Kft. évente legfeljebb 10 millió forintot tud játszóterekre fordítani, a forrás jelentős részét az játszóeszközök folyamatos karbantartása, a rongálások helyreállítása emészti fel. Van olyan városrész, ahol az idei évben a rongálások miatt már háromszor kellett helyreállítást végezni. Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy belátható időn belül valamennyi nyíregyházi játszótér megfelelő állapotú, biztonságos legyen, melyet a családok szívesen látogatnak”.

KMKertváros.
SZON.HU


hirdetés