Kerüljék el a tumultust!

Az alábbiakat szem előtt tartva a megemlékezésre koncentrálhatnak a zavaró körülmények helyett.

A halottak napi megemlékezések idején sok időt és még több bosszúságot takaríthat meg magának, aki figyelmet szentel az alábbi információknak, s ezek alapján messziről elkerüli a tumultussal fenyegető helyeket.

Kisbuszos segítség

A debreceni rendőrség ugyanis – miképp évek óta teszi – ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el a városi köztemető környékén. Ennek keretében szerdán 20 óráig a következőkkel kalkuláljanak: a Benczúr Gyula utca Hadházi úttól a Köztemető II. számú kapujáig terjedő szakaszára csak a buszokat, a trolikat és a személyszállító taxikat engedik be; ugyanez vonatkozik az Ady Endre sugárút–Nagyerdei körút –Köztemető II. kapu vonalára, ahol megállni és várakozni egyaránt tilos; a Benczúr Gyula utca járható részét ideiglenesen egyirányúsítják a Pallagi úttól a II-es kapuig, behajtani csak a Pallagi út felől, kihajtani az Ady Endre sugárút felé lehet; a 4-es főút temető melletti szakaszán szintén tilos a megállás, míg az I-es kapunál található parkolóban a várakozást tiltják. November elsején a Köztemetőben tilos a gépjárműforgalom, a rászorulókat kisbusz segíti a sírok megközelítésében. A tilosban parkolókat a rendőrség közlése alapján az üzembentartó költségére elszállíttatják. Az elvitt járművekről az (52) 516-400-on kérhetnek felvilágosítást.

Rendőrportyák

A temető környékén rendőrök irányítják a közlekedést, rajtuk kívül bűnügyi portyaszolgálatot ellátó nyomozók és gépkocsizó járőrök szintén ügyelnek a rendre, különös tekintettel az autófeltörésekre és a lopásokra. A hatóság óvatosságra int: tájékoztatásuk szerint a megemlékezők tömegében, a zsúfolt buszokon zsebesek, alkalmi tolvajok keresik a „rést”. Dolgukat könnyíti, hogy sokak keze foglalt a virágcsokrok, koszorúk miatt. Ugyancsak nem árt szemmelt tartani a sírokon – például vízvétel idejére – őrizetlenül hagyják táskákat.
hirdetés