Keserűkomédia a szerencséről

Juhász Bori és Kokas Róbert
Juhász Bori és Kokas Róbert
Nyíregyháza – Az előadás közös álmodozásra hívja a nézőket – torokszorítóan nevettető helyzetek sokaságán keresztül.

Mindannyian arra várunk, hogy egyszer ránk mosolyogjon a szerencse. Sokan közülünk hétről hétre öt számra, öt kicsi ikszre bízzák, és abban reménykednek, hogy az ő számaikat húzzák ki. Hogy ha nyernének, megoldódna az életük, sárga csekkjeik megszűnnének, utaznának, adnának a rokonoknak, barátaiknak belőle, biztosan okosan fektetnék be.

Felszakított sebek

A darab két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az a csoda, amiről a legtöbben csak álmodunk: öt találatuk van a lottón. Előre eltervezték, ha nyernének, mire költenék a pénzt, kinek adnának belőle, hogyan gazdálkodnának vele. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel: hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

Hirtelen nem tudják, mitévők legyenek, mihez kezdjenek az ölükbe hullott lehetőséggel, de amíg gondolkodnak, tervezgetnek – biztos, ami biztos –, egy régi, jugoszláviai nyaralásból hazahozott Prah kakaóporos dobozba süllyesztik a nyertes szelvényt…

Spiró György drámáját április 25-én, jövő hét szerdán 18.30-tól Juhász Bori és Kokas Róbert előadásában láthatják az érdeklődők a Városmajori Művelődési Házban.

KM
hirdetés