Késsel fenyegetőzve többször is bement a nyírbátori házba

Illusztráció
Illusztráció
Nyírbátor – A Nyírbátori Rendőrkapitányság rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást P. László 25 éves nyírbátori lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 11-én 21 óra körül bement egy 67 éves nyírbátori férfi házába, majd az ágyban fekvő sértettet egy késsel megfenyegette és pénzt követelt tőle. A sértett a fenyegetés hatására átadott két ötszáz forintos bankjegyet és némi aprópénzt, így a gyanúsított elhagyta a házát.

Rövid idővel később a 25 éves férfi visszatért a helyszínre, majd újból pénzt követelt. Ekkor dulakodás közben a nála lévő késsel meg is sebesítette a sértettet, aki könnyű sérülést szenvedett. A további fenyegetések hatására a sértett átadott a részére egy ezer forintos bankjegyet, így távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tettest másnap elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint a férfi a bűncselekményt megelőző napokban is járt már a sértettnél, akinek a házából baltákat, konyhakést és egy kézi kocsit lopott el. A nyomozó hatóság a további eljárást a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés