Késsel fenyegette saját otthonában a 85 éves gávavencsellői nénit – Letartóztatták

Akt.:
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte T. Zs. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. január 31-én délután bement az általa ismert, egyedül élő 85 éves sértett gávavencsellői lakásába. Az ott tartózkodó idős hölgytől pénzt követelt, aki ezt megtagadta, és a gyanúsítottat távozásra szólította fel. A sértett magához vette a pénztárcáját, és a másik szobába indult, hogy telefonáljon a rendőrségre. Ekkor a gyanúsított kitépte az asszony kezéből a pénztárcát, kivett belőle 9.500 Ft-ot, a sértettet pedig ellökte. A sértett ezután ki akart menni a házból, de a gyanúsított elővett egy kést a konyhaszekrényből, és az ágyra lökve megöléssel fenyegette meg a nőt. A gyanúsított a sértett kezéből kicsavarta a lakáskulcsot, magához vett a konyhából 3 db kést és egy karórát, majd távozott a lakásból.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –


Fotó: police.hu
Gávavencsellő - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást T. Zsolt 24 éves gávavencsellői lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. január 31-én 16 óra körül bement egy 86 éves gávavencsellői asszony ...
hirdetés