Késsel követeltek bort a fiatalok

Nagykereki – A gyanúsítottak szeptemberben egy tehersofőrt is bántalmaztak, mert elsodorta testvérüket.

Hétfőre virradóan lakásában bántalmaztak egy 54 éves nagykereki férfit, akitől bort követeltek – tájékoztatott Vezendi Jánosné százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta, az áldozat nyakához kést szorítottak támadói.

Helybeliek lehettek


Megvert tehersofőr
A rendőrség által is megerősített információink szerint a két nagykereki fiatalember ellen csoportos garázdaság gyanújával szintén eljárást folytatnak, ugyanis szeptemberben megvertek egy tehersofőrt, aki járműve pótkocsijával elsodorta 17 éves biciklis lánytestvérüket. A balesetet követően a feldühödött fivérek nekiestek az autóvezetőnek, aki könnyebb sérülést szenvedett.

Az álmából felvert férfi nem tudott bort adni, ezért ütlegelni kezdték, sőt combján és nyakán megvágták. A forró nyomon megkezdett rendőri intézkedések hamarosan eredményre vezetettek, s reggel két fiatalt állítottak elő – mondta a szóvivő.

A rablással egytestvérpárt, egy 15 éves fiút és egy 26 éves férfit gyanúsítanak, mindketten Nagykerekibe valósiak. A párost őrizetbe vették. Áldozatukat kórházban ápolják, sérülése súlyosságának megállapítására orvos szakértőt vontak be.

Kipécézték

Rablókat fogtak a közelmúltban a hajdúnánási rendőrök is, miután egy 46 éves férfi arról tett bejelentést, hogy ismeretlenek személyek bántalmazták és elvették a pénzét, több mint 200 ezer forintot. A sértett egy italboltban múlatta idejét, ahol összeismerkedett két nővel, akik felajánlották, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek vele. Kimentek az utcára, s már éppen hozzákészültek a dologhoz, amikor két férfi termett ott. Az érkezők a pénzét követelték, s mivel nem adta, megverték. Végül nem csak a tárcáját, de a mobiltelefonját is elvitték. A

 rendőrök nemsokára előállították a rablással gyanúsítható négy személyt, köztük a két nőt is. A két fiatalkorú hajdúnánási lányt, illetve a 21-21 éves tiszavasvári férfiakat őrizetbe vették.

Mint kiderült, a szórakozóhelyen figyeltek fel a férfira, feltételezték, hogy van pénze, ezért szemelték ki maguknak. Arra már azonban nem volt idejük, hogy a zsákmányt el is költsék.

R.L.
hirdetés