Késsel támadt két emberre egy férfi a nyírkarászi kocsmában

Késsel támadt két emberre egy férfi a nyírkarászi kocsmában
© Fotó: police.hu
Nyírkarász – A Kisvárdai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást T. Balázs 29 éves nyírkarászi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. március 31-én 22 óra körül egy nyírkarászi presszó udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett egy 42 éves és egy 33 éves helyi férfival.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A vita hevében a gyanúsított egy nála lévő 3 cm pengehosszúságú késsel a 42 éves férfi bal karját és a hasának bal alsó részét megszúrta, majd a másik férfinak megvágta az állát. A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit egy órán belül otthonában elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A támadáshoz használt kést a presszóval szemközti családi ház udvarán a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A nyomozás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemény szerint a sértettek a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban az elkövetés eszköze és a módja alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülés okozására is. A rendőrök T. Balázst 2018. június 15-én garázdaság és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával gyanúsítottként kihallgatták. A férfi vallomásában azt nyilatkozta, hogy a történtekre egyáltalán nem emlékszik, mivel aznap este annyira ittas állapotban volt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés