Kész az összefoglaló, benne az új tervekkel

A javaslatokat a strukturális alapok mentén fogalmazták meg
A javaslatokat a strukturális alapok mentén fogalmazták meg
Nyíregyháza – A Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara összeállította az „Erősödő agrár- és élelmiszergazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kormányzati stratégiai tervezést segítő csomagját, amelyet Győrffy Balázs kamarai elnök ismertetett a napokban.

– Nemrégiben véglegesítettük összefoglalónkat a NAK 2013. évi megalakulása óta eltelt időszak történéseiről, valamint a következő 5 éves időszakra vonatkozó legfőbb célokról, tervekről – mondta a NAK elnöke. – A szakmai szempontok alapján összeállított dokumentumunkban meghatározzuk, hogyan képzeljük el a következő éveket, miben segít a kamara, hogyan gyarapítható jólétben a magyar vidék. A dokumentumban szakítottunk az eddigi stratégiatervezési módszerekkel. Nem az ágazatokat vesszük sorra, és nem prognosztizálunk, hogy várhatóan mi történik a következő évtizedekben, például hogy 10, 20 vagy 50 év múlva hány tonna kukoricát termelünk majd Magyarországon. Ehelyett a hazai agrár- és élelmiszergazdaságot egészében, a strukturális alapoktól tekintjük át, próbáljuk feltérképezni és beazonosítani a fejlődést akadályozó tényezőket. És ami még ennél is fontosabb, megoldási javaslatokat kínálunk.

Sok mindenre kitér a csomag

A kamarai csomag kitér a modernizációra, a termőföldhelyzetre, a működési formák átláthatóvá tételére, az adórendszerre, a támogatáspolitikára, a termés- és jövedelembiztonságra, az együttműködésre, az élelmiszerlánc fejlesztésére és az intézményrendszerre.

Győrffy Balázs azt mondta, az anyagot eljuttatták már a kormányfőhöz és az agrárminiszterhez is, a közeljövőben megkezdik az egyeztetéseket a kamarai javaslatokról.

NAK.hu
hirdetés