Két aranyat itthon tartottak

Tíz napon ad a nyíregyházi Városi Stadion adott otthont a teniszezők korosztálos vidékbajnokságának.

Az igazi nyári időben 43 egyesület 256 versenyzője mérte össze tudását az egyéni és páros versenyszámaiban illetve a csapatbajnoki küzdelmekben.

Az NYVTC versenyzői közül Fucsovics Márton a 14 évesek korcsoportjában végig magabiztosan versenyezve a döntőben látványos játékkal verte szegedi riválisát Zsigát, majd Marci párosban duplázott, Csonka Gáborral az oldalán szintén aranyérmet nyertek.

A 12 éves leány párosban Borbély Vivien a szolnoki Heves Orsolyával ezüstérmet szerzett, míg a 18 éves leány párosban Balogh Orsolya a szegedi Papp Nikolettával lépett a dobogó harmadik fokára.

A csapatbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett, 81 csapat szállt ringbe a minél jobb helyezésekért. A legjobb nyíregyházi eredményt a 16 éves csapatok között a Csonka, Fazekas Dávid duó érte el, ők a későbbi győztes szegediektől az elődöntőben kaptak ki, s ezzel bronzérmet szereztek.

Az egyesületek közötti eredményességi pontversenyben Sopron, Szeged és a Tatár TC mögött a rendező NYVTC az előkelő 4. helyet szerezte meg.

– Bodnár Tibor –
hirdetés