Két autó ütközött Mátészalkán, öten sérültek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Két autó ütközött Mátészalkán, öten sérültek – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: Katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Két személygépkocsi ütközött össze, majd az egyik egy parkoló járműnek csapódott csütörtök délelőtt Mátészalkán, a Kölcsey Ferenc utcában. A balesetben az egyik jármű vezetője a roncsok közzé szorult, őt a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. A balesetben öten sérültek meg. A tűzoltók a baleseti vizsgálatot követően a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.Szintén két személygépkocsi ütközött össze csütörtök délelőtt Mátészalkán, a Jármi úton. A balesetben hárman sérültek meg. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Az út menti árokba csapódott és fának ütközött egy személygépkocsi az esti órákban a 4-es számú főúton, a 280-as kilométernél, Nyíregyháza és Nyírpazony között. A balesetben egy ember sérült meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, valamint a gáztartályt elzárták, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi az esti órákban Újfehértón, a Debreceni úton. A balesetben ketten sérültek meg. A város önkormányzati tűzoltói vonultak a műszaki mentéshez és értesítették az áramszolgáltatót.

A lerakódott égéstermék gyulladt be egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében csütörtök délután Kéken, az Arany János utcában. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy lakóház öt négyzetméteres helyisége csütörtökön a késő esti órákban Ibrányban, a Zrínyi utcában, ahol a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az ott élő elhelyezéséről gondoskodtak, személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés