Két autó ütközött Nyíregyházánál, ketten megsérültek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. augusztus 20-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy mikrobusz és egy különjáratú autóbusz összeütközött össze szombat délután 49-es számú főúton, az 51-es kilométer szelvényénél, Szamosbecs belterületén. A mikrobuszban kilencen utaztak, közülük ketten súlyos és öten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A magyar buszban 34 fő utazott, közülük ketten könnyebben sérültek. A csengeri önkormányzati, a fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a két súlyos sérültet feszítő-vágó segítségével szabadították ki, a járműveket áramtalanították, a mentőhelikopter le és felszállásánál a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat éjszaka a 403-as főút 6-os kilométerszelvényénél, Nyíregyháza közelében. A balesetben ketten sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy személygépkocsi az oldalára borult vasárnap hajnalban Tornyospálcán, a Rákóczi utcában. A járműben ketten utaztak, egyikük súlyosan sérült és a roncsok közzé szorult, őt a kisvárdai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki, a másik utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a baleseti vizsgálatot követően a járművet kerekeire visszaállították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés