Két autó ütközött Rakamazon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. március 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Csütörtökön négy alkalommal vonultak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói vegetációs tűzhöz. Kótajban kétszáz négyzetméteren nyárfaerdő aljnövényzete, Nyírgyulaj és Ófehértó között száz négyzetméteren gallyak és fanyesedék égett. Az ibrányi önkormányzati és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött csütörtök reggel Rakamazon, a Kossuth utcában. Az egyik jármű lesodródott az útról, kitört egy villanyoszlopot, majd árokba borult. A rakamazi önkéntes tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A sérült villanyoszlop cseréjét az áramszolgáltató szakemberei elvégezték.

Munkavégzés közben elvágtak egy gázvezetéket Nyíregyházán az Őz közben. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a káresethez, akik a szolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy négyszintes társasház első emeleti lakásának fürdőszobájában Nyíregyházán, a Sólyom utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakás szellőztetését megkezdték. A fürdőszobában lévő nyílt égésterű fűtőberendezés mellett a mérgező gáz jelenlétét mérésekkel igazolták a beavatkozók. A gázszolgáltató szakemberei a kazánt a további szolgáltatásból kizárták. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés