Két darab tojásért verte volna meg az idős nénit egy 16 éves rápolti fiú

Két darab tojásért verte volna meg az idős nénit egy 16 éves rápolti fiú
© Illusztráció: getty images
Mátészalka, Rápolt – Rablás minősített esetével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves rápolti fiút, aki egy idős nőt megöléssel fenyegetve két tojást akart megszerezni.

– A fiú idén augusztus közepén a rokona uborkaföldjén dolgozott, és közben több pohár pálinkát elfogyasztott. A munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől tojást kért azzal, ha nem ad neki, akkor megöli. A néni felszólította a fiút, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért, egy 80 cm hosszúságú lécet tartva a kezében, ismét felszólította a nénit: adjon neki tojást – tájékoztatott dr. Martossy György.

– A még büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő fiúval szemben az új büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve az ügyész három év javítóintézeti nevelést indítványozott arra az esetre, ha a fiú az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. Ha a bíróság elfogadja a beismerést, arra sincs szükség, hogy a nénit megidézzék a tárgyalásra. Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni – tette hozzá a megbízott megyei főügyész.

KM


Illusztráció
Rápolt - A mátészalkai rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a feltételezett tettest. A Mátészalkai Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves rápolti lakos ellen. A gyanúsított 2018. augusztus 15-én 11 óra 30 perck...
hirdetés