Két gömb káposztás, egy gömb popcorn… Extrém fagyik lesznek az idei év slágerei?

Akt.:
Két gömb káposztás, egy gömb popcorn… Extrém fagyik lesznek az idei év slágerei?
© Illusztráció: getty images
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha nyár, akkor fagyi! A csoki-vanília egyeduralma véget ért, ezért bátran kísérletezhetünk az ízekkel, sőt, egyre népszerűbbek az extrém fagyik. – Tavaly a fekete fagyi volt a legnagyobb szenzáció, bízunk benne, hogy az idén a lilakáposztás tormakrém, a popcorn, a bolero és a máglyarakás fogja az embereket először megdöbbenteni, majd a tetszésüket kivívni – mondja Gangel András, hazánk egyik legnagyobb fagy­lalt alapanyag gyártó cégének termékfejlesztője.

– Tapasztalataink szerint a fagyipultban a standard ízek mellett mindig kell egy megdöbbentőnek is lennie, mert azt örömmel próbálják ki az emberek. A popcornban a karamellás pattogatott kukorica ízvilága tárul fel, a bolero többféle piros bogyós gyümölcsből készülő specialitás, a máglyarakás pedig a klasszikus magyar melegkonyhás desszert hatását kelti. Az újdonságok özül a legkülönlegesebb a lilakáposztás tormakrém fagyi. Sorra vettük az egészségesnek gondolt, de desszert alapanyagként eddig nem használt zöldségek tulajdonságait, így esett a választásunk a fehér káposztára. Ez azonban önmagában nem ad komplex ízvilágot, de a tormával párosítva kialakult egy krémesen lágy irány, ezért ebben a kombinációban gondolkodtunk tovább. Végül pedig, hogy látványos legyen, lilakáposztával tökéletesítettük az íz- és színharmóniát.

Finomabb, mint az eredeti

– Biztosan népszerűek lesznek a „mindenmentes” fagyik, hiszen egyre többeket érint az ételallergia. Korábban az volt a sztereotípia, hogy ami mentes vagy diabetikus, az ehetetlen. Ez mára változott, a mentes élelmiszer sokszor még finomabb is, mint a hagyományos megfelelője – tette hozzá a termékfejlesztő.

KM


Fotó: glamour.hu
Budapest - Aki használja a közösségi oldalakat, biztosan találkozott már a fekete tölcsérbe töltött éjfekete, jeges finomsággal. A fekete fagyi első ránézésre nem néz ki túl bizalomgerjesztőnek, de aki megkóstolta, azt mondja, nagyon finom. A különlegesség elért Magyarországra: Budapesten is kapható...

Címkék: , ,hirdetés