Két halálos áldozata van a kárpátaljai áradásoknak

Két halálos áldozata van a kárpátaljai áradásoknak
Ukrajna – Egy férfi holttestét a megáradt Nagyág (Rika) folyó szigetén találták meg, egy másik áldozat pedig az ungvári járási Alsószlatina térségében tűnt el a medréből kilépett Szlatina patakban.

A Nagyágnak a huszti járási Herincse (Horincsovo) közelében lévő szigetén talált holttestet átadták a hatóságoknak, akik azonosították az 50 éves férfit, aki eddig tisztázatlan körülmények között fulladt a Tisza megáradt mellékfolyójába.

Az alsószlatinai áldozatot egyelőre nem találják. A szemtanúk szerint egy férfi az egyik gázlón akart átlábalni a helyi patak túlpartjára, ám a jégár elsodorta, és elmerült a háborgó vízben. Azóta senki sem látta. A patakon levonuló áradás miatt egyelőre nem tudták bevonni a keresésbe a speciális mentőszolgálat búvárait – írja a Mukachevo.net.

Az ukrán katasztrófavédelem közlése szerint az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék, majd olvadás következtében árhullám indult el a kárpátaljai folyók felső szakaszán A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet, és mintegy ezer ingatlant árasztott el. Az áradás sújtotta településeken 40 elárasztott lakóházból 146 személyt telepítettek ki szombaton.

– Palkó István –
hirdetés