Két halott a Fanapi tájfun miatt

Fanapi tájfun
Fanapi tájfun
Két halálos áldozatot követelt Tajvanon a Fanapi tájfun, amely vasárnap érte el a szigetet. A ciklon már Kína szárazföldi részén jár, de ott nem okozott komoly károkat.

A tajvani hatóságok keddi közleménye szerint két ember halálát okozta a Fanapi tájfun a szigeten. A vihar vasárnap érte el a régiót helyenként csaknem 200 km/órás széllökésekkel és komoly esőzésekkel. A meteorológiai szolgálat szerint hétfőig 122 centiméternyi csapadék hullott le.

Az áradások miatt két ember vesztette életét

 Az áradások miatt két ember vesztette életét, az egyikük egy tóba, a másik egy csatornába fulladt. A becslések szerint a mezőgazdaságban és az ipari létesítményekben keletkezett károk meghaladják a 125 millió dollárt. A vihar miatt hétfőn zárva voltak az iskolák és a hivatalok. Összesen tízezer embert kellett kitelepíteni, a mentésben helyenként a hadsereg is részt vett.

A Fanapi tájfun idén az első trópusi ciklon volt, amely elérte Tajvant, és a 11. Kínában. Ez utóbbi déli részén jár jelenleg a vihar, amelynek ereje mostanra lényegesen alábbhagyott. A hatóságok szerint az esők és a szél csak kisebb károkat okoztak Fucsien tartományban.

Videó ITT!

– Független Hírügynökség –
hirdetés