Két harmadik hely az országos versenyen

Lipcsei Hajnalka és Gincsai Andrea Panna
Lipcsei Hajnalka és Gincsai Andrea Panna - © Fotó: Vikár-iskola
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete adott otthont a középiskolások ötödik zenei versenyének. Az országos megmérettetésre 5 kategóriában, 18 iskolából, 74 nevezés érkezett 7 megyéből és Budapestről.

Ketten képviselték az iskolát

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolát két növendék képviselte: Lipcsei Hajnalka a népi hangszer kategória (citera) I. korcsoportjában, Gincsai Andrea Panna pedig a népdaléneklés kategória I. korcsoportjában lett harmadik helyezett. A növendékeinket Hajdú Ágota készítette fel.

Lipcsei Hajnalka több éve tanul citerázni a Vikárban. Ügyességét számtalanszor bizonyította már városi rendezvényeken. Ősszel a Duna Televízióban tűnt fel: a Fölszállott a Páva című zenei tehetségkutató tatabányai területi válogatójában citerázott. Hamar eldöntötte, hogy népzenetanár lesz, ha felnő. Gincsai Andrea Panna 6 évvel ezelőtt kezdett el énekelni. A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében Borosné Tokár Ágota figyelt fel tehetségére, és irányította a tanulót a Vikárba. A népi ének mellett citerázik és brácsázni is tanul.

KM
hirdetés